Politica de retur

Returnarea produselor se poate face conform reglementarilor OUG 34/2014 referitoare la contractele incheiate la distanta. Astfel, aveti dreptul de a va retrage din contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile incepand de la ziua la care intrati, dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, in posesia fizica a produselor.


Conditii de returnare a produselor

Conform art.16 alin.e din OUG34/2014, produsele alimentare se pot returna numai sigilate, cu ambalajul nedesfacut si nedeteriorat. Nu se accepta pentru retur produse alimentare cu ambalajul desigilat, scoase din ambalaj sau consumate partial.

Produsele nealimentare se pot returna numai in starea in care au fost primite, fara urme de lovituri sau alte deteriorari. Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora. Diminuarea valorii va fi calculata de catre vanzator si comunicata clientului imediat dupa primirea produselor retur.

Produsele primite retur care nu respecta conditiile de mai sus se vor inapoia cumparatorului, pe cheltuiala acestuia.

Dreptul de returnare expira dupa 14 zile calendaristice de la primirea produselor.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica numai consumatorilor persoana fizica. Clientii persoana juridica (factura emisa pe SRL, SA, PFA, II) nu beneficiaza de dreptul de retur al produselor in 14 zile!


Modalitatea de returnare a produselor

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract, utilizand o cerere neechivoca, trimisa prin e-mail la adresa contact@getbio.ro. In acest scop, puteti folosi modelul de retragere alaturat. Folosirea lui nu este obligatorie, insa cererea trebuie sa includa numele dvs, numarul comenzii sau al facturii, data la care ati primit comanda si produsele pe care doriti sa le returnati. Pentru procesarea cat mai rapida a rambursarii contravalorii produselor va recomandam sa ne transmiteti si un cont bancar in care sa vor returna banii, insa acest lucru nu este obligatoriu. Va vom trimite fara intarziere, pe un suport durabil (e-mail), confirmarea de primire a cererii de retragere.

Produsele se vor trimite prin curier rapid in termen de maxim 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor, respectiv contravaloarea taxelor de transport. Costul de transport aferent returnarii produselor este estimat la maximum 20 lei.

Vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv cheltuielile de livrare, fara intarzieri nejustificate si, în orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului în care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare.

Produsele returnate fara transmiterea in prealabil a cererii de retragere sau cele trimise cu colet ramburs fara posibilitatea de verificare nu vor fi acceptate pentru retur si vor fi returnate cumparatorului, pe cheltuiala acestuia.


Returnarea produselor neconforme

Produsele alimentare sau nealimentare neconforme - produse alterate, cu gust, aspect sau miros necorespunzator, cu ambalajul desigilat la primire, etc. - se vor inlocui gratuit, fara niciun cost suplimentar din partea clientului. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne anuntati telefonic sau prin email in termen de 48 de ore de la primirea produselor, de aceea va recomandam sa verificati produsele la primire.


Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriţi sa va retrageti din contract.

Nr._____din___________

FORMULAR DE RETRAGERE

pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

(publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014)

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire

Stimați consumatori, prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.


– Către SC BEPOS SEA SRL, administrator magazin online www.getbio.ro, Str. Toporasilor nr. 17, Jud Alba, Romania, Email: contact@getbio.ro, Tel: 0757908457


– Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse:

________________________________________

________________________________________

________________________________________

din comanda nr.:_______________, factura nr.:______________, comandate la data (*)/primite la data (*)

___________________/_____________________

– Numele consumatorului: ________________________________________

– Adresa consumatorului: __________________________________________________

– Cont IBAN: ________________________________________________________

– Nume Banca: __________________________________________________________

Numele si contul IBAN trebuie sa corespunda persoanei din comanda.

– Semnătura consumatorului (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

_______________________________________

– Data: _______________________________________

(*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz.


Pentru orice alte detalii referitoare la returnarea produselor ne puteti contacta la contact@getbio.ro