Pret

Filtreaza Rezultatele

Pret

Presa ulei

Nutriție sănătoasă cu presa de ulei la rece

Pentru a fi benefice pentru organism, uleiurile din mâncare trebuie să fie extrase la rece. Acest procedeu nu degradează uleiurile, conservându-le starea în care se găseau în semințe înainte să fi fost presate. Poți obține și tu un ulei sănătos pentru gătit sau pentru salate folosind o presă de făcut ulei. Pe termen lung presarea uleiului acasă este mult mai economic decât achiziţionarea acestuia din comerţ.

Avantajele uleiului de primă presă

Acest tip de ulei, folosit în alimentația zilnică în cantități moderate, conține toate elementele naturale ale semințelor:

  • Vitamine
  • Antioxidanți
  • Polifenoli

De asemenea, un ulei presat la rece într-o cantitate rezonabilă, pentru a fi folosit în următoarea săptămână, nu va oxida și nu își va schimba mirosul, asigurând acele arome unice ale unui produs proaspăt și natural.
Un ulei de primă presă este alternativa sănătoasă la uleiurile comercializate în magazine. Fiind produs de tine în casă vei ști sigur că nu a fost implicată prepararea termică a produsului și nici aditivarea sau separarea termică. Un ulei presat la rece este un ulei de calitate superioară.

Presa de ulei funcționează simplu și eficient

Pentru a obține un ulei natural și aromat, ai nevoie de doar cinci minute. Atât îi ia aparatului să preseze o cantitate de 100 de grame de nuci sau de migdale. În cazul semințelor mai mici, timpul este redus la 3 minute.
Presa funcționează simplu. Semințele sunt introduse într-un ax melcat care le stoarce, fără a implica un procedeu termic. Singurul moment în care presa se încălzește este atunci când elimină resturile mari, după extragere.

Unde găsești presă de ulei de vânzare

Dacă dorești produse de calitate, încearcă Get Bio. De aici poți cumpăra o presă de ulei de calitate superioară, cu toate accesoriile necesare. Este compactă, ocupă spațiu cât un robot de bucătărie și cu ea poți extrage un ulei natural și sănătos, presat la rece, în doar cinci minute.


Yoda este prima presă de ulei pentru utilizare casnică pe care te poți baza. Este compactă, dar are un motor puternic și toate celelalte caracteritici ale unei prese industriale. Este concepută pentru a rezista și pentru a performa, deci, vei putea stoarce propriul ulei în confortul casei tale!

Cele 7 presetări vă vor ușura enorm munca, trebuie doar să apăsați butonul potrivit iar aparatul va ajusta fiecare setare pentru tipul de ingredient pe care doriți să îl procesați. Puteți utiliza oricare dintre presetările: arahide, susan, floarea soarelui, rapiță, in, nuci, mix.

Fiecare presetare corespunde unui tip de ingredient comun din care se poate extrage ulei. Dacă ingredientul din care doriți să extrageți ulei nu figurează în această listă, puteți utiliza presetarea ”mix”. Aceste presetări diferă între ele, în funcție de textura ingredientului pe care doriți să îl stoarceți și de conținutul în ulei al acestuia, aparatul ajustează presiunea de stoarcere și temperatura elementului de extrudare. Yoda este o presă de ulei ”la rece”, uleiul rezultat este unul extra-virgin, temperatura sa fiind de mai puțin de 40 de grade.

Totuși, resturile rezultate în urma procesării nu pot fi evacuate întotdeauna, așa cum sunt, dacă ingredientul pe care îl procesați are o textură foarte dură, aparatul va încălzi elementul de extrudare până la 100 de grade Celsius, pentru a putea să evacueze resturile. În funcție de ingredientele care se procesează, durata de timp necesară procesării a 100 de g de ingrediente variază între 3 și 5 minute (spre exemplu, timpul necesar procesării susanului este mai mic decât cel necesar procesării aceleiași cantități de nuci). Pentru că utilizează tehnologia presării la rece, uleiul care va rezulta este un ulei pur, nerafinat, virgin care păstrează toate acele substanțe nutritive din semințe sau nuci (enzime, vitamine, minerale, acizi grași, etc.)

Mai mult, păstrează mirosul și aroma naturală a uleiului, astfel, va potența gustul și aroma felurilor de mâncare sau salatelor pe care le pregătiți. Uleiul proaspăt nu este limpede, ca și cele din comerț, prezintă sedimente care se așează pe fundul recipientului dacă acesta nu este agitat. Puteți stoarce ulei din semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, arahide, nuci, alune, nuci de macadamia, susan, in, cânepă, chia, etc.

Alimentare: 230 V, 50 Hz
Consumul motorului: 180 W
Consumul elementului de extrudare: 300 W
Tehnologie: presare la rece cu ax melcat
Extrudare: element de extrudare și rezistență pentru încălzire
Control: procesor, placă de control, senzori de temperatură și protecție pentru supraîncălzire
Dimensiuni: 355x178x265 mm
Greutate: 6.8 kg